Loppespray til hunde

- loppespray.dk

Hundeboks, sele eller fri i bilen?

Når man har hunden med i bilen, er der gode grunde til at bruge en hundeboks / transportbur. For hvis du pludselig bremser hårdt eller rammer noget under kørslen, vil din hunde bevæge sig frem i bilen med så stor kraft, at det kan være livsfarligt – ikke kun for hunden, men også for de andre passagerer. Når hunden sidder i en hundeboks, kan du være sikker på, at der ikke sker noget.

Hvad med seler?

Seler kan hjælpe med sikkerheden, men min erfaring er, at seler mere egner sig til mennesker. Hunde kan have svært ved at vænne sig til en sele, hvorimod den kan vænne sig til en hundeboks efter få køreture. I boksen har den trods alt mere bevægelsesfrihed end i selen. I begyndelsen er det ikke sikkert, at din hund vil føle sig tryg i en hunde boks. Men langt de fleste hunde vænner sig til det. Især hvis du gør det på den rigtige måde. Dvs. at man sørger for tre ting: 1) De første ture skal være korte. 2) Det skal være ture ud til nogle af hundens yndlingsaktiviteter (fx frit løb på mark eller møde med andre hunde). 3) Hunden må ikke tvinges ind i buret. Brug fx godbidder. Med de tre enkle regler vil hundebokse ikke forbindes med nogen form for ubehag. Tværtimod. Hunden vil opdage, at det giver positive resultater, når den har siddet i sit transportbur. Hunde er som bekendt forskellige. Efter den gode tilvænning er der nogle hunde, som man næsten ikke hører i bilen, selvom man kører over 100 km. Andre begynder at skabe sig allerede efter 20 minutter. Tro ikke, at der er noget i vejen med din hund, hvis den bliver lidt urolig. Sørg blot for, at den er godt luftet af, før den skal ind i sin hundeboks. Hvis den stadig bliver urolig, er den nødt til at få korte lufteture. Det vil også give en bedre tilvænning til transportboksen.

Hvor stor skal en hundeboks være?

Du kan se en god guide til valg af størrelse hos Dyrenes Beskyttelse. Søg blot efter ”transportbur” på deres hjemmeside. Deres råd går kort fortalt ud på, at din hundeboks skal have en størrelse, der giver hunden mulighed for: 1) At stå oprejst. 2) At vende sig. 3) At ligge ned. Med denne enkle guide kan du nemt vælge den rigtige hundeboks. Nogle hundeejere er af den opfattelse, at man blot skal vælge en meget stor hundeboks, så vovsen har masser af plads. Men det er ikke nødvendigvis en fordel at vælge store hundebokse. Nogle hundeejere oplever, at deres hund er mere rolig, når boksen har en passende størrelse: Dvs.: Ikke for stor og ikke for lille.

Dette skema er udarbejdet ud fra flere kæledyrsbutikkers vejledninger + rådene fra Dyrenes Beskyttelse. Det er kun et vejledende skema. Fx kan en labrador variere meget i størrelse.

Eksempler p hundebokse til et par udvalgte hunderacer:


Hunderace Længde p transportboksen (min.)
Chihuahua og Yorkshire Terrier 50 cm
Cocker Spaniel, Beagle 75 cm
Border Collie 90 cm
Labrador, Dalmatiner 100 cm
Rottweiler, Berner Sennen, Newfoundlandshund 120 cm eller mere


Når man har store hunde som fx Berner Sennen og Rottweiler, vil man selvfølgeligt gerne sikre sig, at hundeboksen ikke er for lille. Nogle ejere af store hunde kan også have en modvilje i forhold til transportbure til hunde. Men det er under alle omstændigheder det mest sikre for både dig, dine medpassagerer og hunden selv.