Loppespray til hunde

- loppespray.dkHar du endnu ikke købt transportbur til hunden?

Hvis du er hundeejere og godt kan lide at have den firbenede med i bilen, så er der gode grunde til at købe et godt transportbur, som kan sættes i bilen. Det kan nemlig være meget farligt at have en hund i bilen, som ikke er i bur.

På Youtube kan man se voldsomme crash tests med dummies. Det særlige ved disse hunde-crash tests er, at man bruger hundedummies, som har samme vægt og størrelse som en mellemstor hund. I én af disse tests kører bilen direkte ind i en mur. Man ser, hvorledes dummien presses frem med så stor kraft, at den kan knække nakkestøtterne på forsæderne. De færreste indser, hvor alvorligt dette tryk kan være i forbindelse med trafikuheld.

Hvis du bruger en hundeboks, kan dette problem ikke opstå. Korrekt monteret bag bagsædet er du 100 % sikker på, at den voldsomme skade ikke kan ske.

Hvilken type skal man vælge?

Der findes bure i plastik, aluminium, stol – og så er der hundetasker, som laves i stærkt lærredsstof. Hvis buret eller tasken er placeret bag bagsædet, kan man sagtens bruge alle typer. Men det mest sikre er dog burene i alu eller stål. Sidstnævnte er klart de billigste bure til hunde.

Fordelen ved stål er, som antydet, at de ofte fast til lave priser. Det er ikke usædvanligt at give 300 kroner for et helt nyt transportbur til hund i stål. Og går man efter brugte hundebokse, ja, så forærer de nærmest burene væk, bare man vil komme og hente dem selv.

Transportbure i aluminium er efter min vurdering de pæneste, og så har de den fordel, at de ikke støjer, som stålbure nogle gange gør. Alu-bure står mere fast i bilen og giver en mere sikker og solid følelse.

Plastikbure har den fordel, at de er meget nemme at flytte rundt på. Desuden er langt de fleste bure i plastik produceret således, at de kan deles i to: En bund og en top. Bunden kan udmærket bruges som en lille hundeseng indenfor. Det betyder også, at du nemmere kan vænne hunden til at være i sin hundeboks. For hvis den er vant til at ligge trygt i bunden, så er forskellen ikke helt så stor, når den skal med i bilen.

Hundetræning og transportbure

Lad det være sagt med det samme: Jeg er ikke tilhænger af at bruge et transportbur indenfor. Hvis man føler sig så generet af hundens tilstedeværelse, at den ligefrem skal i bur i stuen, var det så ikke nemmere at fravælge hunde i det hele taget?

Derfor vil jeg i denne artikel udelukkende skrive om, hvordan man får hunden til at vænne sig til at være i buret i bilen.

Nogle hunde går ind i et hundebur, som om det var det mest naturlige for dem. Andre piber og hyler og vil ud så hurtigt som muligt. Sidstnævnte kan vænne sig til et hundebur. Stort set alle hunde kan lære at sidde roligt under kørslen.

Se det fra hundens synsvinkel: Den bliver sat ind i en hundeboks i bilen, og lågen lukkes. Den har ingen idé om, hvornår du åbner lågen igen. Den har næsten ingen plads, og hvis der hverken er vand eller godbidder, vil den opleve det som ekstra ubehageligt.

Ved at give hunden ganske korte besøg i hundeboksen kan den vænne sig til det. Begynd med få sekunder, og luk ikke lågen i. Bruger du transportbur med skrå låge, kan du holde den med en snor. Senere kan hunden sidde i buret lidt længere tid ad gangen.

Når du er klar til den første tur i bilen med hunden, bør man planlægge en meget kort tur, som fører ud til nogle oplevelser, som hunden kan lide, fx mødet med andre hunde eller en fritur på en mark. Man kan også prøve slippe hunden fri og sætte den ind i et halvt minut for så at lade den løbe igen.

Andre hundeartikler?

Når man køber en hundeboks, kan man lige så godt bestille et par gode vandskåle i stål. Det skal være den type, som kan monteres på stængerne i buret. Et par poser med godbidder er også en stor fordel. Sidst og absolut ikke mindst: Man børe købe et underlag til transportburet. De findes i plastik og metal. Med en god bund i buret holdes din bil helt ren, selvom du har hunde med. Når man handler online, er udvalget meget større. Det betyder, at man har fordele ift. priser, men endnu vigtigere er det, at man kan vælge sin transportboks i den helt rigtige størrelse.